‘Isteri Sedang H4miI Anak Kembar’ – Pasangan M4ut KemaI4ngan, Tinggal Anak 2 Tahun Yatim Piatu

Pasangan suami isteri, Muhammad Syakiran Shamsuddin dan Nurul Ashikin Kamarudin m4ut selepas terlibat dalam satu kem4langan di susur keluar Jalan Syed Putra. Ketika kej4dian, mereka dipercayai dalam perjalanan ke tempat kerja isteri di Jalan Raja Laut manakala suami bertugas di Balai P0lis Seksyen 6, Shah Alam.

Apa yang lebih menyedihkan apabila allahy4rham Nurul Ashikin sedang h4mil anak kembar. Mereka turut men1ngg4lkan seorang anak lelaki yang baru berusia dua tahun. Seb4k!

Menerusi Harian Metro, kakak m4ngsa mengetahui berita keh4milan tersebut selepas bed4h si4sat ke atas m4yat dijalankan. Mereka sekeluarga sangat sedih kerana k4ndungan kembar tersebut sudah memasuki dua bulan.

Keluarga memang terkejut sebab kami belum dimaklumkan mengenai k4ndungan arw4h, mungkin kerana usia kandungan masih awal.

Namun, saya dimaklumkan oleh adik-beradik yang berada di Kuala Lumpur, mereka menemui buku merah jambu (buku pemeriks4an k4ndungan) dalam beg tangan Nurul Ashikin.

Lebih memilukan apabila kami baru berkumpul di rumah arw4h beberapa hari lalu kerana berjalan-jalan di Kuala Lumpur.

Di Facebook, orang ramai seb4k melihat kesed1han yang terpaksa ditanggung anak lelaki, Muhammad Arfan Ziqri yang kehilangan ibu bapanya sekelip mata. Dalam usia yang sebegitu kecil, dia kehilangan kasih sayang kedua orang tua.

Allah sayu hati tengok gambar anak kecil ini kehilangan ibu dan ayah men1ngg4l disebabkan kemal4ngan. Anak kecil ini sebaya dengan anakku. Aku sangat mengerti perasaan anak kecil ini selepas kehilangan ibu dan ayah disaat d1ri sangat memerlukan kasih sayang.

T4kziah buat keluarga Muhammad Syakiran bin Shamsuddin dan Nurul Ashikin binti Kamaruddin. Semoga arw4h ditempat di kalangan orang-orang yang beriman.

Anak ini kuat

Pagi tadi ibu Afan pesan kalau mama balik malam, tidur dengan acik (pengasuh) dulu ya dik. Usia Afan hampir 2 tahun, belum mengerti apa apa lagi. Anak ini kuat, Allah beri uj1an kepada hamba NYA yang mampu hadapi. Pagi tadi juga Ibu (staff JKR) dan ayah (anggota IPD Shah Alam) Afan men1nggal dunia dalam satu kemal4ngan motosikal di Kuala Lumpur.

Ketika ini, kita merasakan seb4k dan sed1h melihat raut wajah anak kecil ini, kita pujuk hati kita. REALITI nya. Allah jaga anak ini. Ada rezeki yang Allah dah titipkan dan tentukan buat adik Afan. YA Allah pelih4ralah anak ini. Datangkan kasih sayang dari ibu ayah saudara yang penyayang. Hadirkan hamba Allah yang prihatin menjaga, mendidik dan mengasuhnya.

Jadikan adik Afan sebagai asbab ibu ayahnya ditempatkan di kalangan hamba hambaMu yang soleh dan tempatkan mereka di syurga abadi.

AL-FATIHAH buat ayah ibu Afan. Allahy4rham L/Kpl Muhammad Syakiran Samsudin dan Allahy4rhamah Nurul Ashikin Kamaruddin

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Harian Metro , Zaiwana Ngojar , Ahmad Hakim Lukmanul Hakim via Ohbulan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Isteri Sedang H4miI Anak Kembar’ – Pasangan M4ut KemaI4ngan, Tinggal Anak 2 Tahun Yatim Piatu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*