Suami Did4kwa S0ngs4ng, Akhirnya Lufya Omar Buka Mulut Cerita Perkara Sebenar!

Penyanyi dan pelakon Lufya Omar menafikan desas-desus netizen mengenai suaminya, Dr. Che Muhammad Hafiz yang did4kwa meminati k4um sejenis.

Menurut Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar, sebagai isteri, dia lebih mengenali suaminya dan menganggap ia fitn4h semata-mata.

“Itu semua fitn4h. Saya sebagai isteri lebih mengenalinya serta tahu baik buruuknya dari keluarganya sendiri.

“Dia bukan seorang songs4ng, malah dia sangat be3ncikan kaum songs4ng. Allah lebih mengetahui dan jauhkanlah fitn4h tanpa bukti hanya kerana melihat kepada penampilannya.

“Jika orang cakap pasal fotonya di aplikasi s0ngs4ng itu, bagi saya, ramai je gambar orang lain yang digunakan bagi tujuan fitn4h atau suka-suka,” jelasnya kepada Gempak.

Lufya berkata demikian ketika dihubungi Gempak selepas diminta mengulas lanjut mengenai pergolakan rumah tangga yang sedang dialaminya.

Masalah rumah tangga yang mereka hadapi telah mula diketahui umum selepas Hafiz sendiri memberi kenyataan kepada media.

Malah beberapa hari lalu, rumah tangga pasangan ini menjadi bualan apabila Lufya pada mulanya memuat naik status mend4kwa suaminya tidak menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami selepas tiga bulan berkahwin.

Mengulas mengenai hubungannya terkininya dengan Hafiz, Lufya mendedahkan mereka sudah tiga bulan tidak sebumbung.

“Kami sudah tiga bulan tidak sebumbung. Malah ketika saya cuba menghubunginya beberapa hari lalu dia senyap dan tidak membalas apa-apa.

“Saya tak terima apa-apa lafaz cer4i melalui WhatsApp seperti yang did4kwa, jauh sekali surat dari mahk4mah.

“Jika benar dia hendak bercerai saya minta dia memfailkan di mahk4mah. Negara kita ada und4ang-und4ng. Saya harap dia bertindak secara bijak,” katanya lagi.

Pasangan tersebut diijabkabulkan pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Laana Haura yang kini hampir memasuki usia dua tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Gempak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Suami Did4kwa S0ngs4ng, Akhirnya Lufya Omar Buka Mulut Cerita Perkara Sebenar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*