“Saya Akan Bayar, Jaga AlB awak” – Kereta Myvi Kena Pecah, Aiman Tino Rugi RM8,000

Penyanyi Aiman Tino merayu kepada penjenyah yang memeccah cermin kereta Perodua Myvi miliknya supaya memulangkan semula barang-barang yang dilarikan dan sanggup membayar kepada penjenyah terbabit.

Menurut Aiman, dia mengalami kerugian RM8,000 selepas ada orang melarikan laptop, kamera SLR, gopro dan beg yang menyimpan kad pengenalan serta passport milik penyanyi itu.

Barang penting

Kejadian yang berlaku di tempat letak kereta di Subang Jaya malam tadi semasa Aiman dan pembantu peribadinya berada di sebuah kedai makan di kawasan itu.

“ASSALAMMULAIKUM, KEPADA YANG MENGAMBIL BARANG SAYA, KALAU AWAK BACA STORY INI, TOLONG! BAGI BARANG-BARANG SAYA TU PADA SAYA.

“SAYA PERLUKAN. SAYA AKAN BAYAR AWAK. TOLONG DM SAYA SECARA PERIBADI. SAYA AKAN JAGA AlB AWAK. SAYA JANJI. TOLONG,” TULIS AIMAN DI INSTAGRAM.

Menerusi Instastory, Aiman memuat naik status di laman sosial merayu individu tersebut memulangkan semula barang-barangnya dan berjanji akan merahsiakan identiti penjenyah itu.

“SEKARANG INI SAYA DAH REDA DENGAN KERUGIAN HAMPIR RM8,000. PENJENYAH ITU AMBIL LAPTOP, GOPRO YANG SAYA BARU SAHAJA BELI, KAMERA JENIS CANON SLR DAN BEG.

“DALAM BEG ITU PULA, ADA KAD PENGENALAN DAN PASSPORT SAYA JUGA. KEJADIAN ITU BERLAKU KETIKA SAYA DAN BOB SEDANG MAKAN DI SEBUAH KEDAI SUBANG JAYA,” – JELAS AIMAN.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Ku Rela Dibenci ini mengakui kejadian itu juga disebabkan sikap cu@inya yang meningg@lkan barang-barang berharga dalam kereta ketika parkir di tempat awam.

“Sebenarnya saya tak terfikir pun apa-apa akan berlaku sebab nak berhenti makan sekejap sahaja sebab itu saya hanya bawa duit dan tinggalkan barang-barang dalam kereta.

“Saya pula baru sahaja pulang dari Singapura naik cruise. Semua barang-barang itu digunakan untuk merakam segala aktiviti saya di sana dan nak dimuat naik menerusi saluran Youtube saya.

Katanya, lap0ran p0lis berhubung kejadian itu dibuat di Balai P0lis Kg Melayu Subang untuk tindakan selanjutnya.

Namun, Aiman tino akhirnya mengalah dan reda dengan kehilangan barang-barang miliknya dan mengakui kejadian itu juga berpunca daripada sikap cuwainya yang men1ngg4lkan barang-barang berharga di dalam kereta.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: IG Aiman Tino via CelotehSaje

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya Akan Bayar, Jaga AlB awak” – Kereta Myvi Kena Pecah, Aiman Tino Rugi RM8,000"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*