“Sangat Tertek4n, Ingin Lari Jauh Daripada Semua Orang,” – Sejurus Kes Sam4n Fitn4h, Rohanna Maafkan Namun Sukar Lupakan

Anak kepada pelakon terkenal Jasmin Hamid, r0hanna Abdul Hamid mengakui sudah memaafkan individu yang menulis komen berbaur fitn4h di laman sosial ibunya, namun jelasnya kepada Media Hiburan, kesannya cukup berbekas dalam hati.

r0hanna berkata demikian selepas Sidang Media Kes Saman Fitn4h Kepada Netizen.

Ekoran daripada perkara tersebut, dia mengalami tekan4n dan malu berada di khalayak ramai.

Selepas membaca komen tersebut, saya sedih dan sangat tertek4n dan ingin lari jauh daripada semua orang. Saya sangat malu. Tidak pernah seumur hidup orang menggelarkan saya begitu.

“Waktu itu saya tidak pergi kerja dan kalau boleh mahu mengelak daripada dunia luar.

“Dan komen itu pula datang daripada seseorang yang dikenali namun tidak pernah bertegur sapa membuatkan saya tertanya-tanya apa motif sebenar dia.

“Saya maafkan namun kesannya masih berbekas dalam hati. Sedikit pun tidak berkurang,” katanya dalam nada sebak.

Wanita berusia 32 tahun ini turut menegaskan tindakan yang diambil bukan bermotifkan dend4m, sebaliknya hanya untuk memberi pengajaran.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semoga pahalanya sampai pada arwah BABA bila kami masih menjaga silatulrahim antara family sebelah arwah BABA.. Terima kasih Allah dengan keizinanMu.. Aamiin… @autumm_yopopp @masturakamil @puteriacheh . . #artismalaysia #pelakonmalaysia #happfamily #aidilfitri2019 #siblings #terimakasihallah #hebatbukan #anakberanak

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Memang agak terkejut individu tersebut menulis komen sebegitu di laman Instagram ibu saya. Ini melibatkan maruah keluarga, saya dan ibu terkesan dengan perbuatan tersebut.

“Ini pengajaran untuk netizen di luar sana supaya menggunakan media sebaik mungkin, bukannya menulis sesuatu yang neg4tif kepada individu lain. Kita tiada hak untuk berkata yang buruk mengenai orang lain.

“Saya dan ibu bersetuju menfailkan sam4n fitn4h ini kerana melibatkan maruah kami sekeluarga.

“Kita memang tidak boleh menutup mulut semua tapi gunakanlah akal yang diberikan sebelum menulis komen. Fikirkan kesannya. Jadikan kes ini sebagai pengajaran, ia bukan bermotif dend4m. Berhenti bvli siber,” jelasnya kepada MH.

Sidang media Kes Saman Fitn4h Kepada Netizen yang diadakan di Finas Petaling Jaya menyaksikan permohonan maaf secara terbuka daripada Izzatul Hairiyah Abdullah, seorang daripada tiga individu yang bertanggungjawab menulis komen seperti yang disebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : MH

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Sangat Tertek4n, Ingin Lari Jauh Daripada Semua Orang,” – Sejurus Kes Sam4n Fitn4h, Rohanna Maafkan Namun Sukar Lupakan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*