“Princess And Queen Noticed Me, Best Day Ever..” – Mahu Kerja Dengan Puteri Raja, Respon Positif Tunku Permaisuri Tarik Perhatian Ramai

SELEPAS Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah menjadi tumpuan, kini giliran dua adindanya, Tengku Puteri Afzan Aminah Hafidzatullah dan Tengku Puteri Jihan Azizah Athiyatullah menjadi bualan netizen.

Sejak akhir-akhir ini kedua-dua puteri itu dilihat kerap menemani ayahanda dan ibunda mereka hadir ke beberapa majlis rasmi.

Terbaharu Tengku Puteri Afzan dan Tengku Puteri Jihan hadir menyaksikan acara Perbarisan dan Perar4kan sempena Sambutan Hari Kebangsaan 2019 di Dataran Putrajaya pada Sabtu.

Rata-rata netizen berkongsi gambar paparan skrin gelagat dua puteri itu di Twitter malah ada yang memuji dan terpesona dengan kecantikan mereka.

Tunku Azizah memberi respons balas pada tweet tersebut.

Namun satu tweet berjaya menarik perhatian Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Tweet ‘Kalau tak boleh jadi boyfriend jadi bodyguard pun takpe lah’ oleh Chalee mendapat respons positif daripada Tunku Azizah.

“BG (bodyguard) boleh…. ,” demikian respons balas Tunku Azizah.

Tweet itu mendapat 1,200 tanda suka di Twitter dan menerima pelbagai reaksi netizen.

Malah tuan punya badan turut terharu dengan respons baginda walaupun ia dipercayai sekadar gurauan dengan rakyat jelata di media sosial.

My princess and my queen notice me, i mean like best day ever. Sekarang pun boleh tuanku (jadi body guard),” Chalee membalas komen tersebut.

Tengku Puteri Afzan dan Tengku Puteri Jihan hadir acara perbarisan dan perar4kan Hari Kebangsaan di Dataran Putrajaya pada Sabtu. Foto Jabatan Penerangan Malaysia.

Sejak itu terdapat beberapa pemuda turut mencuba nasib mereka.

“Apakah ada syaratnya jika hamba hendak memetik bunga di taman? Ayu berseri memakai selendang, sekali imbas seiras Dato Siti, Sopan santun elok di pandang, pandang sekali jatuh ke hati,” kata seorang pelayar Twitter.

“Ampun tuanku. Sudikah tuanku menerima pinangan hamba ke atas puteri tuanku,” soal HafizApez.

“Kalau minta jadi bodyguard belum tentu dapat, dapat jadi tukang hantar surat dekat office pun dah bersyukur sangat-sangat,” tulis Shafiq Eddy.

“Wah queen balas… bilalah tuanku nak balas setiap komen saya,” kata Mierinkiku1.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 Sumber: mStar 

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Princess And Queen Noticed Me, Best Day Ever..” – Mahu Kerja Dengan Puteri Raja, Respon Positif Tunku Permaisuri Tarik Perhatian Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*