Ustaz Kazim Elias Ajar Amalan Doa Bagi Melembutkan Hati & Jiwa Anak, Serta Dimurahkan Rezeki

Anak-anak merupakan harta yang tidak ternilai buat mak ayah. Setiap mak ayah pastinya inginkan anak yang memiliki jiwa yang lembut agar mudah mendengar kata dan nasihat yang diberikan. Dalam mendidik jiwa anak-anak ini, sebenarnya ada doa-doa tertentu yang boleh diamalkan bagi melembutkan hati mereka, sekaligus dimurahkan rezeki yang melimpah ruah didalam kehidupan.

Doa ini merupakan ayat 19 surah As Syura, yang diajar dan diamalkan oleh Dato’ Ustaz Mohd Kazim Elias.Menurut beliau, caranya dengan letakkan tapak tangan didada atau ubun-ubun anak-anak sambil membaca dan mendoakan mereka agar dilembutkan hati.

Berikut perkongsian beliau;

“Saya selalu amalkan ayat ini iaitu ayat 19 surah As Syura untuk melembutkan hati dan amalan berzikir jugak memohon supaya dimurahkan rezeki.”

“Kalau dengan kanak-kanak saya selalu letakkan tapak tangan didada atau ubun-ubun mereka memohon agar Allah memberi jiwa yang lembut kepada mereka.”

“Begitu juga dizaman sekarang ini mudah sangat kata-kata nista, keji dan f1tn4h dilemparkan maka setiap kali saya dikeji dinista atau dif1tn4h saya akan baca ayat ini sebagai zikir mohon kelembutan hati dan dimurahkan rezeki.. Alhamdulillah ,Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengkabulkan.. “

Surah As-syura Ayat 19

Selamat beramal!

Semoga perkongsian ini bermanfaat. Mak ayah bolehlah amalkan doa ini selalu agar anak-anak dilembutkan hati mereka dan mudah menerima nasihat yang diberikan. Bahkan semoga dikurniakan rezeki yang melimpah ruah.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Dato’ Ustaz Mohd Kazim Elias via mingguan wanita

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Ustaz Kazim Elias Ajar Amalan Doa Bagi Melembutkan Hati & Jiwa Anak, Serta Dimurahkan Rezeki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*