“Kalau Saya Tak Tahan, Mungkin Akan Terkena Kaki Ibu…” – Tangan Maya Karin Mel3cur Terkena Periuk Pan4s

GARA-GARA menyelamatkan periuk pan4s daripada terlepas ke lantai, pelakon Maya Karin mengalami keceder4an dan mel3cur di bahagian pergelangan tangan.

Menurut Maya, 40, kejadian tersebut berlaku pada Selasa lalu ketika dia dan ibunya, Che Zan selesai memasak di kediaman mereka di Kuala Lumpur.

“Sebenarnya luka ini terjadi ketika saya memasak pada Selasa lalu, semasa itu saya angkat periuk yang mengandungi air panas. Entah macam mana, pegangan saya tak stabil, nak elak dari terjatuh ke kaki saya tahan dengan pergelangan tangan dan bawa terus ke singki.

“Kalau saya tak tahan periuk itu, mungkin air pan4s itu terkena kaki saya dan ibu” katanya ketika dihubungi

Sementara itu, Maya berkata pada awalnya kesan mel3cur itu tidak terlalu teruk. Namun kulitnya mula mengelembung dan berair selepas bangun daripada tidur keesokan harinya.

“Mulanya saya ingat luk4 itu tidak tervk sangat dan hanya kesan merah sahaja. Memandangkan saya agak keletihan, selepas insiden itu saya terus naik ke bilik dan tidur.

“Tak sangka pula bangun esoknya kawasan mel3cur itu menjadi tervk dan mengelembung, mungkin sebab saya tidur terlalu lasak dan luk4 terkena pada kain.

“Sepatutnya saya sapu ubat selepas kemal4ngan itu tapi sebab abaikan nampaknya luk4 tak kering sampai sekarang,” ujarnya.

Dalam pada itu, maya mengucapkan terima kasih kepada peminat yang memberikan tip mengeringkan luka di laman Instagram.

Put anugerah gamat sis…

Adududu ped1h tu yunk…

Semoga cepat semboh kak maya, jaga diri…

“Terima kasih kepada peminat yang simpati dan sudi berkongsi cara nak keringkan luka dengan cepat. Saya akan cuba tip yang kalian bagi itu,” katanya.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 Sumber: mStar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Kalau Saya Tak Tahan, Mungkin Akan Terkena Kaki Ibu…” – Tangan Maya Karin Mel3cur Terkena Periuk Pan4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*