“Saya mahu svspek dihvkum!” – A Aida harap ‘inspektor Gerak Khas’ terima baIasan

PENERBIT terkenal Datuk A Aida mahu individu yang terlibat dalam k3s penlpuan wang pelaburannya bernilai lebih RM200,000 menerima hvkuman setimpal.

Menurut A Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang, 49, dia mahu polis meneruskan siasatan kes berkenaan hingga suspek yang juga seorang pelakon dih3ret dan dibuktikan bers4lah di m4hkamah.

“Alhamdulillah akhirnya k3s ini boleh dianggap selesai apabila salah seorang daripada svspek telah membuat peng4kuan terlibat kepada pihak p0lis,” katanya.

Tambah A Aida, suspek merupakan individu yang diberi kepercayaan menguruskan pelaburannya.

SEORANG lagi pelakon lelaki ditah4n di Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Ampang Jaya, selepas disy4ki terlibat dengan k3s peniipuan wang membabitkan penerbit drama Datuk A. Aida.

Menurut sumber p0lis, pelakon lelaki itu yang memegang watak pegawai kanan p0lis dalam drama Gerak Khas ditahan kira-kira pukul 12 tengah hari Selasa selepas hadir di IPD berkenaan bagi memberi keterangan.

“Pelakon itu dit4han bagi membantu siasatan berhubung lap0ran p0lis yang dibuat seorang penerbit berstatus Datuk pada Jun lalu.

Related image

“Dalam lap0ran berkenaan, penerbit itu memaklumkan kehil4ngan wang pelaburan lebih RM200,000 miliknya pada awal Mac lalu,” katanya.

A. Aida membuat lap0ran p0lis berhubung kehil4ngan wang berjumlah lebih RM200,000. Difahamkan, pihak p0lis turut meramp4s telefon bimbit pelakon berkenaan bagi membantu siasatan.

Dalam pada itu, Timbalan Ketua P0lis Selangor Datuk AB Rashid Ab Wahab mengesahkan penah4nan pelakon lelaki berkenaan.

Pada Jun lalu p0lis turut menah4n bekas suami A. Aida yang juga seorang pelakon iaitu Ariff Aziz bagi membantu siasatan atas d4kwaan melarikan wang berjumlah lebih RM200,000.

D4kwa A. Aida, dia kehilangan lebih RM200,000 dalam bentuk pelaburan menerusi dua transaksi di luar pengetahuannya.

Sehubungan itu, A. Aida membuat lap0ran di Balai P0lis Taman Bukit Indah, Ampang pada 21 Jun lalu berkaitan k3s tersebut.

Video dibawah menunjukkan sebelum ini A. Aida ditemuramah bagi mendapatkan kepastian:

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : mStar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya mahu svspek dihvkum!” – A Aida harap ‘inspektor Gerak Khas’ terima baIasan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*