Tiada bukti objektif yang menunjukkan baginda adalah ayah biologi kepada bayl berkenaan. – Peguam

Peguam kepada Sultan Kelantan yang mencera1kan ratu cantik Rusia, Rihana Oksana Veovodina, mempersoalkan apakah Sultan Kelantan merupakan bapa kandung kepada bay1 berkenaan.

Koh Tien Hua yang mewakili Sultan Muhammad V berkata kepada Straits Times, “Tiada bukti objektif yang menunjukkan baginda adalah ayah biologi kepada bay1 berkenaan.”

Namun semalam, Rihana memuat gambar dirinya bersama bay1 dengan kapsyen “proud Malaysian bl0od flows in his ve1n”.

Menurut Koh, pasangan itu bercera1 mengikut und4ng-und4ng Islam pada bulan Jun lalu dengan taIak tiga di hadapan s4ksi.

Rihana dimaklumkan mengenai percera1an itu pada 22 Jun melalui peguamnya dan sijil percera1an juga telah diserahkan kepadanya.

Tetapi Rihana menegaskan dia tidak mengetahui perkara itu minggu lalu.

“Saya berada di Rusia bersama dengan anak saya. Kami tidak berada di Singapura pada bulan Jun untuk sebarang prosiding percera1an. Kami tak pernah bercera1,” katanya.

Pasangan itu berkahwin pada 7 Jun 2018 di mana ketika itu Sultan Muhammad V adalah Yang di-Pertuan Agong Malaysia.

Gambar majlis perkahwinan yang diadakan di Moscow pada November 2018 tersebar sehingga diketahui pihak media.

Menurut sebuah laporan portal berita luar, Rihana pernah menyertai sebuah program realiti di mana dia dirakam melakukan hubungan int1m dengan seorang peserta lelaki di kolam renang.

Pada Januari 2019, Sultan Muhammad V membuat keputusan melepaskan takhta secara mengejut.

Pada 6 Julai, Rihana memuat naik gambarnya dengan suami dan bay1. Namun pada 9 Jun, Rihana memuat naik kapsyen yang tidak diketahui motifnya.

“The man who really loves his woman will do everything for his beloved one. Love and taking care is the base for strong and healthy relationship.

“A good husband will always support and be nice with his wife. Always is interested how does she feel and takes care of her, if she is tired. Always 100% keeps his promises. Always takes responsibility for the family and doesn’t put this responsibility on his wife’s shoulders.

“During pregn4ncy he would give his wife increased attention, gifts and care. Relationships are based on how can people support and understand each other.

“Family is the result of the work of two people who can give love gratuitously.”

Sumber: Daily MailStraits Times

Luahan Hati Rihana Petra

Saya sedang menulis dan saya tidak dapat menahan air mata dari mengalir…dan saya rasa tidak perlu untuk menahannya, kerana ia adalah tangisan kegembiraan dan kesyukuran! Saya masih tidak percaya yang saya menerima bergitu banyak mesej yang baik daripada anda semua. Daripada seluruh pelusuk dunia! Dan sudah tentu saya mahu beritahu kepada semua rakyat Malaysia: anda semua berjiwa besar, kerana menerima dan menyokong saya – seorang wanita dari negara asing dan membesar dengan budaya berbeza. Saya sangat bangga darah Malaysia mengalir dalam anak saya dan saya akan lakukan apa sahaja untuk dia membesar selayaknya dengan kasih anda semua. Dalam hidup saya, saya terpaksa menghadapi pelbagai jenis kej4hatan, t1pu daya dan has4d dengk1. Tetapi anda meyakinkan saya bahawa masih ada kebaikan di dunia ini. Kalaulah saya berpeluang, saya mahu memeluk anda semua dengan kegembiraan . Sokongan dan dorongan anda semua amat berharga bagi saya. Mesej masuk tidak henti-henti, saya akan terus berkongsi kisah hidup saya dengan ikhlas dan jujur. Semoga Allah memberkati anda semua, kawan-kawanku!
P.S. Hari ini genap 2 bulan umur Leon. Terus membesar dan bahagia si cilik duniaku.

‘Saya Tak Dapat Menahan Air Mata Dari Mengalir…’ – Sah Dicera1 TaIak 3, Rihana Terharu Terima Sokongan

Baru baru ini teka-teki berita percera1an jelitawan Russia, Rihana Oksana Gorbatenko dengan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V akhirnya terjawab apabila peguam sultan itu mengesahkan sudah menghantar surat cera1 taIak tiga terbabit kepada pihak peguam Rihana.

Rihana menerusi muatnaik terbaru di Instagramnya meluahkan rasa syukur apabila menerima sokongan daripada netizen setelah apa yang berlaku.

Rihana juga turut menyatakan rasa bangga apabila cahaya matanya, Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra mempunyai drah Malaysia dan menegaskan akan berbuat apa sahaja untuk melihat Ismail membesar.

Saya sangat bangga drah Malaysia mengalir dalam anak saya dan saya akan lakukan apa sahaja untuk dia membesar selayaknya dengan kasih anda semua.

Dalam hidup saya, saya terpaksa menghadapi pelbagai jenis kej4hatan, t1pu daya dan h4sad dengk1. Tetapi anda meyakinkan saya bahawa masih ada kebaikan di dunia ini. Kalaulah saya berpeluang, saya mahu memeluuk anda semua dengan kegembiraan.

Sokongan dan dorongan anda semua amat berharga bagi saya. Mesej masuk tidak henti-henti, saya akan terus berkongsi kisah hidup saya dengan ikhlas dan jujur.

Semoga Allah memberkati anda semua, kawan-kawanku! Hari ini genap 2 bulan umur Leon. Terus membesar dan bahagia si cilik duniaku.

Sumber: Rihana Petra

Artikel berkaitan: TaIak tiga Rihana dibuat depan dua saksi, kata peguam

Cera1 taIak tiga Sultan Muhammad V ke atas bekas Ratu Cantik Moscow, Rihana Oksana Gorbatenko dibuat dengan kehadiran dua orang saksi beragama Islam.

Peguam kepada Sultan Muhammad V, Koh Tien Hua dipetik Sinar Harian sebagai menaf1kan dakwaan Rihana yang mengatakan dia tidak mengetahui dirinya sudah dicera1kan.

“Baginda bercera1 taIak tiga dengan Rihana Oxana Gorbatenko dengan kehadiran dua orang saksi Islam yang berwibawa berdasarkan und4ng-und4ng syariah.

“M4hkamah Syariah Kelantan telah memberikan kebenaran untuk percera1an serta mengeluarkan sijil percera1an pada 1 Julai lalu.

“Rihana dimaklumkan tentang percera1an yang tidak boleh ditarik balik itu pada 22 Jun melalui peguamnya, Alexander Dobrovinsky & Partners Rusia dan satu salinan sijil percera1an telah diberikan kepadanya melalui peguamnya pada 20 Julai lalu,” katanya dilaporkan sebagai berkata.

Sebelum ini, Koh membuat pengesahan mengenai cera1 taIak tiga Sultan Kelantan ke atas Rihana.

Menurut Koh firma guamannya sudah menghantar surat cera1 taIak tiga terbabit kepada pihak peguam Rihana.

New Straits Times (NST) dalam sebuah laporan sebelum ini memetik sumber menyatakan pasangan itu bercera1 pada 22 Jun lalu, manakala pemfailan cera1 adalah pada 1 Julai di M4hkamah Syariah Singapura.

Rihana bagaimanapun menafikan sudah bercera1 dan turut membidas pihak yang menyebarkan sijil percera1an membabitkan dirinya dan Sultan Muhammad V.

Wanita berusia 26 tahun itu menjelaskan dia tidak ke Singapura pada Jun bagi tujuan itu sebaliknya hanya bersama cahaya matanya yang baru dilahirkan di Rusia.

Selain itu, portal berpangkalan di Singapura, berita.mediacorp.sg yang memetik kenyataan M4hkamah Syariah Singapura pada 19 Julai berkata, m4hkamah itu tidak mempunyai rekod percera1an dif4ilkan Sultan Muhammad V dan Rihana.

Sebelum ini, media melap0rkan Rihana mend4kwa dia tidak pernah mendengar sebarang taIak dijatuhkan secara bersemuka dengan dirinya. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Cite Malaya

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tiada bukti objektif yang menunjukkan baginda adalah ayah biologi kepada bayl berkenaan. – Peguam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*