Mawar, Fizo kena selesai cara baik, Akhirnya Fizo bersuara hak penjagaan Maryam

M4HKAMAH Tinggi Syariah Shah Alam, hari ini, menasihatkan pasangan selebriti Fizo Omar dan bekas isterinya Mawar menyelesaikan isu permohonan interim hadanah terhadap anak tunggal mereka secara baik.

Hakim Syarie Abdul Shukor Abd Hamid berkata, jika proses percer4ian antara Fizo atau nama sebenarnya, Wan Hafizol Wan Omar, 34, dan Mawar Abdul Karim, 30, boleh dilakukan dengan baik, m4hkamah juga berharap supaya permohonan interim h4danah dapat diselesaikan dengan cara sama.

Ia berikutan Fizo tidak bersetuju dengan satu daripada tuntutan dalam permohonan interim h4danah yang difailkan oleh Mawar pada 26 Jun lalu.

“Permohonan difailkan dan m4hkamah cadangkan untuk pihak-pihak cari penyelesaian terlebih dahulu.

“Memandangkan k3s pencer4ian dibuat dengan cara baik dan m4hkamah ingin mengambil kesempatan dengan cara itu dipanjangkan kepada soal penjagaan anak sekiranya boleh,” katanya.

Terdahulu, Peguam Zulkifli Che Yong berkata afidavit permohonan interim itu disampaikan kepada Fizo pada 10 Julai lalu dan pihaknya difahamkan pelakon itu memfailkan af1davit b4lasan, hari ini.

Fizo bagaimanapun berkata, tempoh tiga hari bekerja yang diberikan itu terlalu singkat untuk memberi masa secukupnya bagi beliau membalas afid4vit itu.

Beliau juga memberi tahu m4hkamah, walaupun beliau tidak memb4ntah permohonan interim h4danah itu, tetapi beliau tidak bersetuju dengan terma dalam permohonan membabitkan hak lawatan dan hak bermalam.

“Saya tidak pertikaikan hak penjagaan cuma saya memb4ntah hak lawatan dan bermalam. Berdasarkan kepada permohonan, anak tidak dibenarkan bermalam dengan saya sehingga berusia empat tahun,” katanya.

Mahkamah kemudian menetapkan 26 Ogos untuk keputusan permohonan interim itu.

Sementara itu ketika ditemui di luar m4hkamah, Fizo yang tidak diwakili peguam berkata, beliau percaya akan ada jalan penyelesaian antaranya dengan Mawar.

“Ini bukan perg4duhan cuma sekarang dalam tempoh perbincangan dan kami hampir jumpa persetujuan.

“Esok proses sulh akan diadakan (antaranya dengan Mawar). Sebelum bercerai anak banyak kali bermalam dengan saya,” katanya.

Pada 10 Julai lalu, media melaporkan, kemelut rumah tangga Fizo Omar dan Mawar, akhirnya terjawab apabila pasangan itu sah bercer4i talak satu pada jam 10.45 pagi di M4hkamah Rendah Syariah Hulu Langat.

Video:

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Harian Metro

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Mawar, Fizo kena selesai cara baik, Akhirnya Fizo bersuara hak penjagaan Maryam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*