Istana kelantan murk4. Setelah 8 bulan berdiam, Akhirnya Istana kelantan keluar kenyataan menjawab khabar angin

Baru-baru ini, sebuah akaun Instagram bernama Rihana Petra mendakwa sebagai Permaisuri Kelantan telah berkongsi pelbagai kisah peribadi termasuk gambar bersama Sultan Muhammad V. Berikutan itu, menerusi satu kenyataan awal pagi tadi, Istana Kelantan akhirnya menjawab khabar angin setelah 8 bulan mendiamkan diri.

Istana kelantan murka. Setelah 8 bulan berdiam, akhirnya Istana kelantan keluar kenyataan menjawab khabar angin

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pengikut yang dihormati. Saya ingin memberitahu sedikit sebanyak mengenai diri saya. Nama saya Oksana dan saya dilahirkan pada 10hb Julai 1992 di Astrakhan, Rusia. Hari ini adalah hari jadi saya yang ke 27. Saya membesar dan juga bersekolah di Taganrog, daerah Rostov-on-Don.

Semasa remaja, saya pergi ke ‘Summer School’ di Oxford untuk belajar Bahasa Inggeris. Pada 2009, saya berpindah ke Moscow dan menjadi pelajar di ‘Plekhanov Russian University of Economics’. Saya mendapat ijazah sarjana muda ekonomi pada tahun 2013. Pada tahun 2015, saya memenangi pertandingan ratu kecantikan ‘Miss Moscow’.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bagi ramai orang, kisah pertemuan pertama saya dengan suami saya tetap menjadi misteri. Kami bertemu pada musim bunga 2017 di Eropah. Pada masa itu saya bekerjasama dengan rakan karib kami, Jacob Arabo. Selepas acara itu, kami pergi untuk makan malam, di mana saya berjumpa dengan seorang lelaki, dan beliau memperkenalkan dirinya sebagai Raja Malaysia. Saya menganggap itu sebagai jenaka semata-mata, dan saya pula bergurau bahawa saya juga adalah ratu di Moscow. Kami berbual sepanjang malam dan bertukar nombor telefon. Tidak lama kemudian terdapat berita yang muncul mengenai pelantikan raja, yang merupakan kawan baru saya … untuk diteruskan For many people, the story of our first meeting with my husband remains to be a mystery. We met in spring 2017 in Europe. At that time I cooperated with our common friend jeweler Jacob Arabo. After the event, we went for dinner, where I met a man, and he introduced himself as king of Malaysia. I took it as a joke and joked back that I was also the queen of Moscow. We talked all evening and exchanged phone numbers. Soon there were news appeared about the appointment of the king, who was my new friend… to be continued Для многих людей остаётся загадкой история нашего знакомства с мужем. Это случилось в Европе, весной 2017 года. На тот момент я сотрудничала с нашим общим знакомым ювелиром Джейкобом Арабо. После мероприятия мы отправились на ужин, где я познакомилась с мужчиной, и он представился королем Малайзии. Я восприняла это как шутку и пошутила в ответ, что я тоже королева Москвы. Мы проговорили весь вечер и обменялись номерами телефонов. Вскоре в прессе появились новости о назначении короля, которым и был мой новый знакомый… продолжение следует

A post shared by Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on

Tidak lama kemudian, saya menceburi bidang industri fesyen. Saya mencipta jenama pakaian renang saya sendiri. Pada masa yang sama, saya belajar di ‘Moscow School of Radio and Television’. Pada tahun 2016, saya telah dianuggerahkan Ijazah Sarjana dalam Pengurusan. Saya seorang pakar dalam pemasaran antarabangsa.

Pada tahun yang sama, saya membuka salon kecantikan di Moscow. Pada tahun 2017, saya berpindah ke Kuala Lumpur. Saya berkahwin pada bulan Jun 2018 dan pada bulan Mei 2019, saya melahirkan anak saya Ismail Leon- Tengku Mahkota Kelantan, dan insyallah bakal Raja Kelantan.

Istana kelantan murka. Setelah 8 bulan berdiam, akhirnya Istana kelantan keluar kenyataan menjawab khabar angin

Istana Kelantan menyeru rakyat agar tidak mempercayai segala maklumat daripada Instagram berkenaan penyebaran pelbagai kisah dan foto yang melibatkan Sultan Muhammad V.

Selain itu, pihak Istana murka dengan tindakan seorang individu yang membuka akaun Instagram itu menggunakan nama Rihana Petra dan menyebarkan segala dakwaan kisah peribadi sejak Jun lalu termasuk membuat pengumuman bahawa anak yang did4kwa dilahirkannya bakal menjadi Putera Mahkota Kelantan.

Pihak Istana menyeru supaya rakyat dan pengamal media tidak mudah terpengaruh dengan penyebaran maklumat yang tidak sahih di media sosial.

Menerusi satu kenyataan, Pengelola Istana Diraja Kelantan, Datuk Nik Mohd Shafriman Nik Hassan berkata:

Adalah dimaklumkan bahawa tiada sesiapa pun boleh digelar Permaisuri Kelantan, Raja Perempuan Kelantan, Sultanah Kelantan atau Queen of Kelantan tanpa pengumuman rasmi Istana Kelantan.

Yang Teramat Mulia Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra ibni Sultan Ismail Petra ialah Tengku Mahkota Kelantan dan bonda Sultan Muhammad V, Yang Maha Mulia Tengku Anis binti Almarhum Tengku Abdul Hamid digelar Yang Maha Mulia Raja Perempuan Tengku Anis

Difahamkan dengan kenyataan rasmi Istana Kelantan itu, ia sekali gus menaf1kan d4kwaan individu berkenaan bahawa anaknya merupakan bakal Putera Mahkota Kelantan.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: ohbulan via naluri kini via Detik Berita

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Istana kelantan murk4. Setelah 8 bulan berdiam, Akhirnya Istana kelantan keluar kenyataan menjawab khabar angin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*